Voff i hundgården!

Vet ni, nu har det gått ett år till! Har ni funderat på vad jag har haft för mig?

Det var faktiskt tur att ni bestämde er för att det var just jag som skulle ta hand om den här familjen, de behöver verkligen en lugn och klok hund, visste ni det på förhand? Matte och husse är nämligen väldigt sköra typer har jag kommit fram till. Ni vet ju att jag går ut med dem varje dag för att de ska röra på sig och få lite frisk luft. Eftersom jag är just en lugn och klok hund går jag väldigt försiktigt med dem. När jag var valp kanske jag drog lite i kopplet, men det gör jag faktiskt aldrig numera. Men husse och matte lyckas dratta omkull ibland i alla fall, och vet ni vad, då går de sönder! Förra året fick matte ha ena armen i ett hårt paket i flera veckor och nu i höst lyckades husse göra sönder något i en axel så han fick åka till människoveterinären och bli lagad. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att de inte ska drumla omkull på det där sättet. Det verkar väldigt ostadigt att bara ha två ben, alla borde faktiskt ha fyra ben tycker jag, det vore väl mycket smartare?

Själv har jag varit till veterinären en gång det här året, men det var bara för att jag skulle ha någon sådan där vaccination. Jag vet inte riktigt vad det är, jag har aldrig märkt att de gör något särskilt, förmodligen går det ut på att man viftar på svansen och så får man något gott. Varför man nu ska behöva åka till veterinären för det vet jag inte, men det är ju en trevlig utflykt i alla fall. Men den där veterinären säger verkligen konstiga saker, vet ni vad hon kläckte ur sig i år?  ”Det här ju en ganska gammal herre, men det verkar han inte veta om!” sa hon. Fast hon kanske menade husse, ja så måste det ju ha varit!

Familjen envisas med att påstå att jag är världens sämsta vakthund. Det är kanske inte så roligt att höra att det är något man inte är så bra på, men jag har aldrig riktigt förstått vad de menar med det där vaktandet, så jag tar det med ro. Det har visst något att göra med att de tycker att jag inte borde släppa in vem som helst i huset när de inte är hemma. Men jag såg väl att den där killen som kom var reko och att han var lite ledsen på ögonen för att hans egen hund inte fanns längre, så då måste jag ju vara snäll mot honom, eller hur? Det visade sig att han bara skulle kolla ett badrum så det var en hederlig snubbe, men det visste ju jag. Då undrade familjen om jag, eftersom jag är så snäll och hjälpsam, skulle hjälpa till att bära ut alla grejer om det kom någon skurk som ville ta allt familjen äger. Hm, ja det skulle jag nog göra om han kliade mig lite bakom öronen, jag vill som sagt gärna hjälpa till. Och förresten, varför ska de ha så mycket prylar, de har ju mig, det räcker väl?

Och nu är det dags för ännu mer grejer, ni vet det där med trädet de ska dra in i huset och alla paket som ska öppnas i all evighet, och det är så varmt och jobbigt, ojoj. Jamen just ja, det är ju då det vankas köttbullar och kanske små korvar, det hade jag nästan glömt, det är nog ganska trevligt med jul i alla fall!

Hoppas det är bra med alla vovvarna hos er, och alla ostadiga tvåbeningar också förstås, voffa God Jul till min mamma och alla de andra från

Rufus och flocken

Det är skönt med ett svalkande dopp! (Kolla den fina spegelbilden med tunga och allt!)