Voff allihopa!

 

Nu är det dags igen, det var ett tag sedan jag hörde av mig, har ni saknat mig?

 

I år har familjen målat huset, det höll de på med hur länge som helst. Jag erbjöd mig att hjälpa till, några svep med svansen så hade det blivit klart på ett nafs, men de är faktiskt inte särskilt tacksamma när jag försöker hjälpa till med något. De tyckte att jag skulle hålla mig undan alla stegar och pytsar, och jag är ju en lydig vovve så jag låg mest och övervakade arbetet. Men så en dag när matte stod och målade porten kom husse hem och jag hade inte träffat honom på jättelänge, säkert ett par timmar, så jag måste ju få hälsa på honom. Att det råkar vara lite blöt färg på porten är bara en bagatell när man ska träffa sin husse, men det tyckte inte han. Han kom springande med en massa blöta trasor och torkade och torkade och sa att det var tur att det var rätt sorts färg så att det gick bra med vatten, han hade inte velat bada mig i lacknafta. Dessutom är han så nöjd med att ha en njuffe, jag behöver inte klä ut mig till landseer, tyckte han. Men en annan dag lyckades jag få en liten färgklick i baken som de inte upptäckte i tid, så den fick jag ha kvar i flera veckor.

Men nu när folk går förbi huset händer det att de börjar prata om hur fint det är när det är nymålat. De lägger inte ens märke till mig där jag ligger med nosen under porten, för de går och tittar på väggarna istället, det kan ju inte ha varit meningen med det där målandet?

 

Det verkar som om det blir mycket snö till jul i år! Förra vintern var det MASSOR av snö, det var så mycket så inte ens jag kunde gå ut i trädgården, det gick inte att ta sig fram, inte ens för en stor vovve som gärna plöjer runt i snön. Det var likadant i skogen. Då var det lite jobbigt med min husse, för han tyckte att vi skulle pulsa omkring i den där snön varenda dag. Oftast gjorde jag som han ville, man måste ju ta ansvar för att roa sin husse, men ibland gav jag honom min särskilda blick så han förstod att nu var det färdigpulsat. Visst är det skoj med snö och det är svalt och skönt att ligga och vila i den, men det där pulsandet är faktiskt ganska arbetsamt! Husse har inte riktigt förstått att alla de där bullriga maskinerna som far omkring på vägarna dygnet runt på vintern gör det för att flytta på snön så man ska slippa pulsa så mycket! Men lite lagom med snö är trevligt, då blir alla nöjda. Jag gillar att leka i snön och det gör småmattarna med, fast de inte är så små längre, största matte blir nöjd när det inte kommer in en massa grus och husse, ja han gillar ju alltså alldeles kolossalt att pulsa.

 

Kaninerna, som jag aldrig fick bekanta mig med ordentligt, är i kaninhimlen allihop nu, och det är inte mitt fel! Nu har jag trädgården alldeles för mig själv. Det är ju lite tråkigt för det var ganska skoj att försöka hälsa på dem, men matte och husse var inte så förtjusta i mina försök, så de tycker att det är mycket lugnare nu. Men de fick ju skylla sig själva, de ställde upp en massa bråte runt buren så det är klart att det blev lite stök och oväsen när jag måste flytta på alltihop för att komma fram. Vi kom aldrig riktigt överens när det gällde de där kaninerna, men nu behöver vi ju inte diskutera det mer.

 

Husse envisas med att ta mig till veterinären, antingen så tycker han att jag haltar, eller också är det något sår i skinnet. Då ska de smörja med kladdiga salvor och så ska de sätta på en besvärlig tratt i flera veckor. I somras lyckades jag paja en tratt, men vet ni vad husse gjorde då, han köpte en ny!  De är ganska snälla på djurkliniken för det mesta, men kan ni tänka er vad veterinären sa i somras, hon jag att jag inte var någon ungdom längre och att jag borde gå ner i vikt! Har ni hört va, jag är minsann en lagom tjock hund i mina bästa år, det försökte jag tala om för henne, men hon lyssnade inget vidare. Och familjen som var så snål med godsakerna redan innan! (Förresten, tycker ni att det gör något om man bara slickar lite på en ostmacka som ligger framme? Då borde man ju få beröm för att man faktiskt inte tar den, eller hur? De är lite petiga med sin mat i den här familjen faktiskt.)

 

Men till jul blir det säkert köttbullar i alla fall! Jag ska pulsa med husse så han blir glad och ger mig extra många!

Hoppas ni får en bra jul med mycket snö och köttbullar hos er också!

 

Många God Jul-voffar

från

Rufus och flocken